Koliko zdravo jedemo, toliko smo zdravi

By: | Tags: | Comments: 0 | August 9th, 2015

Pretilost je stanje kad je tjelesna masa organizma uvećana najmanje 20 posto u odnosu na idealnu tjelesnu masu. To nije samo estetski već i psihosomatski problem-zbog niza bolesnih stanja koja prate pretilost.

Prebrz tempo

Svi se slažu da je vrijeme u kojem živimo izuzetno stresno. Opterećeni smo poslom,novcem,brigama i obavezama. Mnogi će reći-nemam vremena za sebe, ne stignem jesti i sl. Često se poseže za najbržim rješenjima poput konzumacije kalorične hrane koja nema nutritivne vrijednosti ili pak grickalica i slatkiša. Problem nastaje kada se to počne događati na dnevnoj bazi a ne povremeno. Nedovoljna tjelesna aktivnost i manjkava prehrana osiguravaju siguran put prema povišenom krvnom tlaku,kolesterolu,trigliceridima…

Hormoni

Hormonske promjene također mogu biti odgovorne za taloženje masti na određenim dijelovima tijela a najizloženiji su bokovi i trbuh. Savjetovanje sa nutricionistom pomaže u donošenju boljih odluka za svoje zdravlje.

Ono smo što jedemo

Neka bude sezonski,šareno i raznovrsno. Pravilnom prehranom osigurava se adekvatan unos svih nutrijenata potrebnih organizmu. Ako se pridržavate pravilnog načina prehrane,redovito se krećete i imate mjeru kad je riječ o „poročnoj“ hrani, tada lako možete pobijediti kilograme. Ono što je najvažnije jest očuvati zdravlje.

You must be logged in to post a comment.